Persconferentie 13 feb 2018

Onder grote persbelangstelling – VRT – VTM – ATV – RADIO 2 - gaat in de vergaderzaal van het Hartcentrum ZNA  in het ZNA Middelheim de lancering van vzw OVERRSLAG van start.
CEO Wouter De Ploey, en medisch directeur Marc Van Oort van het ZNA Middelheim zijn ook aanwezig.  Burgemeerster Bart De Wever stuurt zijn afgevaardigde Stijn de Rooster.Dr. Bruno Schwagten en echtgenote Ysabel Schoenmaekers richten vzw OVERRSLAG op, een patiëntenorganisatie voor mensen met hartritmestoornissen.  Ze kunnen rekenen op de steun van enkele enthousiaste vrijwilligers.

Paul Ambach, patiënt en Grungblaver zet zijn schouders mee onder het project, maar kan er spijtig genoeg niet bij zijn.  Eric Goossens, laaiend enthousiast over het initiatief,  vertegenwoordigt hem.
Gerda Lambrecht, een patiënte die het allemaal zelf heeft meegemaakt, geeft een boeiende getuigenis over hoe een hartritmestoornis aan de grondslag kan liggen van een beroerte.

Overrslag wil mensen motiveren om ’s morgens een PULSIE te nemen.  Leg je vingers op je pols en luister naar je hart gedurende een 10tal seconden.  Voel je iets onregelmatig, maak dan een afspraak met je cardioloog.  Op de website kan je ook meer informatie vinden over hartritmestoornissen, hoe ze behandeld kunnen worden. Je kan ook je getuigenis neerschrijven...
Een aangrijpend filmpje geproducet door KAN design en Boxs wil vooral bij het grote publiek de aandacht vestigen van het belang van de PULSIE.
Bruno en Ysabel beantwoorden na de mooie presentatie op deskundige manier de vele vragen van de belangstellende journalisten.
Daarna volgt nog een rondleiding in de katheterisatiezalen
We hebben er een goedgevoel bij en het evenement is zeker geslaagd!

Proficiat!

klik hier om de nieuwsuitzending te herbekijken op: